Baggrund for samtalesalon

400.000 danskere lever som pårørende til en demensramt. Det er mange, og tallet vil desværre bare stige i takt med, at flere og flere i fremtiden rammes af en demenssygdom. Som pårørende er der tonsvis af turbulente følelser i spil, og man skal kunne navigere i nye roller og ændrede relationer. Mange pårørende ender selv med at blive syge. Ramt af stress, depression eller fysiske sygdomme som følge af, de har svært ved at takle livet som pårørende, eller fordi de måske ikke får taget helt vare på sig selv, mens de er der for den demensramte.

 

En sofasamtale om demens

At kunne tale om og ikke mindst at kunne genkende sin egen situation i andres kan virke forebyggende, bidrage til, at man finder fred med sin situation og indsats og kommer ”hel” ud i den anden ende.

Derfor har jeg i samarbejde med journalist, foredragsholder og underviser Lotte Printz lavet en samtalesalon, hvor vi deler ud af vores egne erfaringer og fortællinger fra livet som pårørende. Tidligere pårørende i vores tilfælde. Hvilket gør os i stand til at være mere i betragterens rolle og til at reflektere. Samtalesalonen skaber også et trygt og intimt rum, hvor tilhørerne kan blande sig eller sætte ord på deres egen situation.

 

Hvor finder du samtalesalonen?

Vi tilbyder samtalesalonen til kommuner, patient- og pårørendeforeninger eller andre organisationer, der ved, at et øget fokus på demens, nedbrydning af tabuer og de pårørendes trivsel giver gevinst i den sidste ende. Og håber, at vores samtalesalon kan være med til at gøre en lille forskel samt skabe lidt luft og genkendelighed for bare nogen af de mange tusinde pårørende til demenssyge.

Vil du høre mere om samtalesalonen eller vide, hvornår vores samtalesalon rammer et sted i nærheden af dig?

 

Kontakt

 

Lotte: lotte@livihistorien.dk

eller

mig: dattertildemensramt@gmail.com